ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ



«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ»

Ιδρύεται Εργατικό Σωματείο με την επωνυμία «Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στο Δίκτυο των Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων» με έδρα τη Λαμία (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας, Πλατεία Διάκου, 35100 Λαμία).
Το Σωματείο μπορεί να έχει και να ιδρύει τοπικά παραρτήματα ανά την επικράτεια της χώρας.
Τα παραρτήματα στελεχώνονται από τα κατά τόπους μέλη του Σωματείου.
Η σφραγίδα των παραρτημάτων είναι ίδια με αυτήν του Σωματείου, με μόνη διαφοροποίηση - στο διακριτικό της - την ονομασία του τόπου, όπου εδρεύει το εκάστοτε παράρτημα.

  Σκοποί του σωματείου είναι:

1)         Η ενιαία και συλλογική δράση των μελών του για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, συλλογικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων τους.
2)         Η ανάδειξη, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο διοίκησης, του ζητήματος της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας και μόνιμης διατήρησης όλων των Δομών του Δικτύου και των εργαζομένων τους, μέσω της ανάληψης σχετικών πρωτοβουλιών και συντονισμού των ενεργειών που απαιτούνται, με στόχο την εκπροσώπηση των εργαζομένων – μελών του και την προστασία των εργασιακών τους κεκτημένων και δικαιωμάτων.
3)         Η συμμετοχή και η εκπροσώπηση των εργαζομένων του Δικτύου – μελών του σωματείου, σε συλλογικά όργανα ή σε θεσμικές (διοικητικές, νομοθετικές, νομοπαρασκευαστικές) διαδικασίες – διεργασίες – διαβουλεύσεις των φορέων που έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ΚΕΘΙ, κ.α.) σε ζητήματα σχετικά με την συνέχιση λειτουργίας, τη διατήρηση, την ενίσχυση και τη χρηματοδότηση των Δομών του Δικτύου, καθώς και το εργασιακό καθεστώς και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων τους, με στόχο την προώθηση και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
4)         Η κινητοποίηση, οργάνωση και διεξαγωγή των συνδικαλιστικών αγώνων για την υποστήριξη των αιτημάτων και διεκδικήσεων των μελών του, τη βελτίωση των όρων εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας, αμοιβής και ασφάλισης.
5)         Η διαφώτιση των εργαζομένων και γενικά της κοινής γνώμης για το δίκαιο των αιτημάτων και διεκδικήσεων των μελών του.
6)         Η συνεργασία με άλλα σωματεία ή οργανώσεις των εργαζομένων και πρώτα και κύρια με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων του ιδίου και συγγενικών κλάδων στα πλαίσια της αλληλεγγύης των εργαζομένων.
7)         Η οικονομική βελτίωση της θέσης των μελών του και των συνθηκών εργασίας.
8)         Η ασφαλιστική τους προστασία και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτισμικού τους επιπέδου, καθώς επίσης και της ταξικής τους συνείδησης.
9)         Η προάσπιση των οικονομικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών, πολιτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων και η κατοχύρωσή τους.
10)       Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ τους, η συνεργασία με άλλα Σωματεία για την προάσπιση των κοινών τους σκοπών.
11)       Η συνεχής και συστηματική προσπάθεια για την πλήρη εφαρμογή των επιταγών του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και γενικά για την προστασία της υγείας τους, της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους και γενικότερα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
12)       Η υπεράσπιση γενικά των συμφερόντων του εργαζομένου λαού, τμήμα του οποίου αποτελούν τα μέλη του Σωματείου. Η προσπάθεια για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, για την βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας, για να μπορούν να προστατεύονται καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων.
13)       Τελικός σκοπός είναι η κατάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης με την κατάργηση της εκμετάλλευσης του ανθρώπου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις